По всем вопросам лицензирования пассажирских перевозок можно получить бесплатную консультацию у специалистов юридической компании "М...

Организация международных пассажирских перевозок

международные пассажирские перевозки

По всем вопросам лицензирования пассажирских перевозок можно получить бесплатную консультацию у специалистов юридической компании "МОСТА ГРУПП" по телефону: (093)927-10-08

Международные пассажирские перевозки осуществляются субъектами предпринимательской деятельности (лицензированными перевозчиками) согласно законодательству Украины и её международным обязательствам.

Большинство пунктов, регламентирующих права и обязанности перевозчиков и пассажиров изложены в "Конвенции о международных автомобильных перевозках пассажиров и багажа" (ратифицирована Законом Украины №581-XIV от 08.04.99). В дополнении к этой Конвенции, в "Правилах перевозки пассажиров и багажа автомобильным транспортом в международном сообщении стран-участниц Содружества Независимых Государств", в части II (Организация перевозок пассажиров) говорится следующее:


Важно!Оплата за наши услуги осуществляется только после принятия решения о выдаче лицензии!

Важно!Стоимость лицензии 2000 грн.




"6. Видача, продовження та анулювання ліцензій на виконання міжнародних перевезень пасажирів автомобільним транспортом здійснюється відповідно до законодавства у державній реєстрації автобусів.
     7. Не допускаються перевезення:
     у багажі та ручній поклажі вибухонебезпечних, отруйних, вогненебезпечних, радіоактивних, хімічних, токсичних, озоноруйнівних речовин та виробів, які містять їх, наркотичних, психотропних та сморідних речовин;
     багажу, що забруднює рухомий склад, одежу пасажирів, камери схову та речі, які знаходяться там;
     багажу, що перевищує норми за розмірами та вагою, встановлені згідно з цими Правилами, а також предмети, перевезення яких заборонено законодавством держави, на території якої воно виконується.
     8. Для відкриття маршруту регулярних перевезень пасажирів у міжнародному сполученні перевізнику необхідно:
     узгодити з партнером з іншої держави, до якої прокладено маршрут, намір про відкриття маршруту;
     надіслати до компетентного органу транспорту своєї держави заявку з поданням таких документів: Договір про спільну діяльність, копія ліцензії на право здійснення пасажирських перевезень у міжнародному сполученні, а також свідоцтво про реєстрацію підприємства з його реквізитами, розклад руху на маршруті, схема маршруту із зазначенням прикордонних переходів, тарифи на перевезення, режим роботи та відпочинку водіїв на маршруті.
     Компетентний орган транспорту держави, в який подана заявка, надсилає до компетентного органу транспорту держави, територією якої прокладений маршрут, прохання про отримання дозволу, заявки на його відкриття з поданням зазначених документів.
     Компетентний орган транспорту держави, до якого подана заявка, після отримання дозволів від усіх держав, територією яких прокладено маршрут, видає ці дозволи перевізнику.
     Перевізник оформляє схему маршруту і подає її на погодження до компетентних органів транспорту держав, територією яких прокладено маршрут.
     Зміна маршруту, зупинок, розкладу руху, а також закриття маршруту здійснюються після попереднього узгодження з відповідними компетентними органами транспорту держав, територією яких прокладено маршрут.
     9. Компетентні органи транспорту узгоджують з компетентними органами держав Співдружності час перетину кордону автобусами регулярного сполучення та видають перепустку для позачергового перетину кордону.
     10. Автобуси для міжнародних перевезень пасажирів у регулярному сполученні обладнуються переднім та боковим трафаретами з найменуванням початкового і кінцевого пунктів маршруту.
     11. Відправлення і прибуття автобусів міжнародного сполучення здійснюється з автовокзалу (автостанції).
     На автовокзалах (автостанціях) надається інформація про правила перевезень, розклад руху автобусів, вартість і умови проїзду та перевезення багажу, послуги автовокзалу, про роботу інших видів транспорту.
     12. Тарифи на перевезення узгоджуються перевізниками.
     13. Квиток повинен містити такі основні дані:
     найменування автовокзалу (автостанції) відправлення та призначення;
     номер квитка (позначений друкарським способом);
     вартість проїзду;
     дату видачі квитка;
     дату і час відправлення;
     номер місця для сидіння;
     місце видачі квитка;
     номер рейсу.
     Продаж квитків позначається у квитково-обліковому листі.
     14. Попередній продаж квитків на проїзд, оформлення перевезення багажу здійснюються в касах автовокзалів (автостанцій) та окремо розташованих касах попереднього продажу квитків.
     У день відправлення автобусів квитки повинні продаватися в касах автовокзалів (автостанцій) початкових пунктів маршрутів, а на проміжних пунктах - при отриманні інформації про наявність вільних місць у автобусі.
     Квиток є дійсним тільки на вказаний в ньому день від'їзду та рейс автобуса.
     Право позачергового придбання квитків надається громадянам відповідно до чинного законодавства держави, на території якої проводиться продаж квитка.
     15. Кількість пасажирів, що перевозяться автобусом на міжнародних маршрутах, відповідає кількості, встановленій заводом-виробником для даної моделі автобуса.
     16. Водій і пасажири автобуса міжнародного сполучення повинні мати належним чином оформлені документи на право перетину кордону.
     17. Під час перетину кордону документи пасажирів, багаж, ручна поклажа, валюта і цінності повинні бути оформлені відповідно до вимог чинних прикордонного та митного законодавства держави, територією якої здійснюється перевезення.
     18. Багаж вважається виданим пасажиру в тому разі, коли перевізник передав його особі, яка пред'явила багажну квитанцію.
     19. Якщо багажна квитанція відсутня, перевізник має право передати багаж особі, яка довела належність їй цього багажу. Якщо особою, яка претендує на отримання багажу без квитанції, подається недостатня кількість доказів належності їй багажу, перевізник має право вимагати від неї внесення відповідної застави, яка повертається після закінчення одного року з дня її внесення.
     20. Багаж, не запитаний після прибуття автобуса на кінцевий пункт незалежно від того, була видана на нього багажна квитанція чи ні, здається на відповідальне зберігання, за яке береться плата з пасажира при одержанні багажу. Перевізник може доручити зберігання багажу третій особі, яка має право на отримання винагороди за його зберігання.
     Порядок зберігання багажу регулюється чинним законодавством держави, в якій здійснюється зберігання.
     21. Багаж, не доставлений пасажиру протягом чотирнадцяти днів з дня надходження його заяви про видачу, вважається загубленим.
     22. Якщо багаж, що вважався загубленим, знайдено протягом року з дня, коли пасажир вимагав його видачі, перевізник повідомляє про це пасажира. Протягом тринадцяти днів з дня отримання повідомлення пасажир може вимагати доставити багаж чи в пункт відправлення, чи в пункт призначення."

По всем вопросам лицензирования пассажирских перевозок можно получить бесплатную консультацию у специалистов юридической компании "МОСТА ГРУПП" по телефону: (093)927-10-08